Mainos
Mainos

Ranskassa arvostellaan Euroopan parlamenttia

Euroopan parlamentin puhemies Jose Maria Gil-Robles on peruuttanut tapaamisensa Ranskan ulkoministeri Herve de Charetten kanssa. Ranska on arvostellut Euroopan Parlamenttia kovasanaisesti siitä, että Euroopan parlamentti on puuttunut Ranskan sisäisiin asioihin. Euroopan Parlamentti on vaatinut, että Ranska pysäyttäisi siirtolaislakinsa tiukentamisen.

Euroopan Parlamentti vaati viime viikolla Ranskaa pysäyttämään siirtolaislakinsa uudistamisen. Ulkoministeri Herve de Charettetotesi TV-haastattalussa, että Euroopan parlamentti ei ole nimensä arvoinen.

Ranskan omassa parlamentissa sen sijaan jatketaan keskustelua uudesta siirtolaislaista, ja siitä päästään äänestämään ehkä jo tänään. Oppositiossa istuvat kommunistit ja sosialistit vastustavat poliisin valtuuksien lisäämistä. Uudistusta vastustavat myös monet taiteijat ja ihmisoikeustaistelijat.

Mielenosoituksiin on osallistunut kymmeniä tuhansia ihmisiä, eikä väkivallalta ole säästytty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme