Mainos
Mainos

Ranskassa ja Israelissa pelätään yhteenottoja

Ranskassa tietyillä alueilla esimerkiksi autojen polttaminen vuodenvaihteessa on jo perinne. Myös Israelissa kiristettiin turvatoimia. Pelkona oli, että ääriryhmät saattaisivat tehdä iskuja, kun maassa vietetään länsimaisen kalenterin mukaan uutta vuotta.

Ranskassa varaudutaan uusiin ja aiempaa rajumpiin lähiönuorten mellakoihin. Tietyillä alueilla autojen polttaminen vuodenvaihteessa on jo suoranainen perinne.

Sen jälkeen kun Pariisin lähellä puhkesi laajoja mellakoita lokakuussa niitä on pidetty aiempaa vakavampana uhkana.

Vuodenvaihteen ajaksi maassa on kiristetty turvatoimia.

Myös Israel kiristi tänään turvatoimiaan maanlaajuisesti. Pelkona oli, että ääriryhmät saattaisivat tehdä iskuja, kun maassa vietetään länsimaisen kalenterin mukaan uutta vuotta sekä juutalaisten juhlaa hanukkaa.

Kaikkia Jerusalemiin johtavia teitä vartioidaan tarkasti. Lisäksi kaikki palestiinalaisalueet suljetaan tiukasti siihen saakka, kunnes hanukka päättyy 3. tammikuuta, kertoi Israelin puolustusministeri Shaul Mofaz.

Israelin television mukaan turvallisuusviranomaiset ovat saaneet varoituksia yli 50:stä ääriryhmien suunnittelemasta iskusta. Niistä kymmenkunta oli viranomaisten mukaan konkreettisia uhkia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme