Mainos
Mainos

Ranskassa koko maa osoittaa mieltään sananvapauden puolesta

Ranskalaiset jatkavat viikonloppuna mielenosoituksia sananvapauden puolesta.

Le Monde -lehden julkaisema grafiikka kertoo, missä kaikkialla mielenosoituksia on jo ollut ja missä niitä pidetään tänään ja huomenna. Niitä on ympäri Ranskaa.

Myös Suomen pääministeri Alexander Stubb matkustaa Pariisiin huomenna osallistuakseen Charlie Hebdon terrori-iskun uhreja kunnioittavaan ja sananvapautta puolustavaan suureen kansalaismarssiin. Kansalaismarssi järjestetään kello 15 Ranskan aikaan. Pariisin kaduille odotetaan satojatuhansia ihmisiä.

Pääministeri Stubb osallistuu tapahtumaan Ranskan presidentti François Hollanden kutsusta. Mukaan ovat tulossa myös muun muassa Britannian pääministeri David Cameron, Saksan liittokansleri Angela Merkel, Italian pääministeri Matteo Renzi, Espanjan pääministeri Mariano Rajoy, Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk.

Hälytystila jatkuu

Ranskan hallitus on päättänyt, että Pariisissa ja lähialueilla säilytetään toistaiseksi korkein hälytysvalmius viime päivien terrori-iskujen takia. Sisäministeriö tiedotti asiasta sen jälkeen, kun presidentti Francois Hollande oli tavannut ministereitä hätäkokouksessa aamulla.  

Kolme epäiltyä terroristia sai eilen surmansa kahden eri poliisioperaation yhteydessä.

Poliisi etsii kuitenkin edelleen ruokakaupassa panttivankeja ottaneen asemiehen naisystävää. Poliisin mukaan 26-vuotias nainen on aseistettu ja vaarallinen.

Useita ihmisiä on otettu kiinni kuulusteluja varten. Iskuissa sai surmansa 17 ihmistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme