Mainos
Mainos

Ranskassa lakkoillaan

Ranskan raideliikenne takkuilee tämän päivän ajan lakon vuoksi. Eilen illalla alkaneella lakolla rautatieläiset vaativat palkkojen korotuksia ja työpaikkojen pysyvyyttä.

Neljännes Ranskan nopeista junista ja puolet lähijunista jää asemille. Niin ikään osa Pariisin metron vuoroista jää ajamatta.

Rautatieläisten lisäksi myös muilla aloilla on työnseisauksia. Suurmielenosoituksia ei kuitenkaan järjestetä. Muun muassa Air France peruutti aamulla muutamia lentojaan. Pariisin lentokentillä, Roissy-Charles de Gaullella ja Orlylla, on odotettavissa pieniä myöhästelyjä.

Ranskan liittojen varsinainen voimannäyte on edessä 13. kesäkuuta. Liitot ovat suunnitelleet päiväksi massamielenosoituksia.

Mielenilmauksilla halutaan näyttää presidentti Nicolas Sarkozylle, ettei hän tee tarpeeksi työpaikkojen pelastamiseksi ja palkkojen puolustamiseksi.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme