Mainos
Mainos

Ranskassa lakkoiltiin eläkeuudistusta vastaan

Kymmenettuhannet ihmiset ovat lakkoilleet Ranskassa presidentti Nicolas Sarkozyn eläkeuudistusta vastaan. Viisi suurinta ammattiliittoa yhdistivät voimansa ja kehottivat ihmisiä osoittamaan mieltään kymmenissä eri kaupungissa.

Esityksen mukaan ihmisten täytyisi jatkossa työskennellä 41 vuotta ennen kuin he ovat oikeutettuja täyteen eläkkeeseen. Nykyisin raja on 40 vuotta.

Rautatietyöläiset johtivat yksipäiväistä mielenilmausta niin, että vain puolet junista oli liikkeellä Ranskassa. Pelätty ruuhka-ajan kaaos ei kuitenkaan toteutunut Pariisissa ja muissa suurissa kaupungeissa. Ammattiliitot noudattivat uusia sääntöjä, joiden mukaan palvelujen minimitasosta pidetään kiinni lakon aikana.

Mielenosoitusmarsseja oli kaavailtu kaikkiaan noin 80 kaupunkiin, ja liitot odottivat niihin noin puolta miljoonaa osallistujaa.

Calais'n satamassa puolestaan lakkoiltiin sataman yksityistämissuunnitelmia vastaan, minkä vuoksi satamaan muodostui pitkiä jonoja.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme