Mainos
Mainos

Ranskassa parlamenttivaaleissa toinen kierros

Ranskan parlamenttivaalien toinen kierros on käynnistynyt. Vaalivoittajaksi noussee presidentti Jacques Chiracin johtama keskusta-oikeisto.

Ranskan parlamenttivaalien toinen kierros on käynnistynyt. Presidentti Jacques Chiracin RPR-puolueen johtama keskusta-oikeisto on mielipidetiedustelujen mukaan ottamassa vaaleissa voiton.

Keskusta-oikeisto voi saada jopa 440 paikkaa maan 577-paikkaisessa parlamentissa. Vasemmisto sen sijaan on vaikeuksissa, varsinkin kun äänestysprosentin odotetaan jäävän jälleen alhaiseksi. Syyksi epäillään vaaliväsymystä: kyseessä on jo neljäs kerta kahden kuukauden sisällä, kun ranskalaisia kutsutaan uurnille.

Äärioikeiston ei odoteta keräävän yhtä suurta suosiota kuin Jean-Marie Le Pen yllättäen sai huhti-toukokuun presidentinvaaleissa, vaan Le Penin Kansallisen rintaman uskotaan jäävän kokonaan ilman paikkoja parlamentin alahuoneessa.

Äänestyspaikkojen ovet sulkeutuvat Ranskan suurkaupungeissa kello 21 Suomen aikaa ja muualla maassa kahta tuntia aiemmin. Ensimmäisten tulosennusteiden odotetaan valmistuvan lähes välittömästi äänestyksen päättymisen jälkeen.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme