Mainos
Mainos

Ranskassa taas uusi uraanivuoto

Kaakkois-Ranskassa sijaitsevasta tehtaasta on valunut ehkä jo useiden vuosien ajan uraania ympäristöön, kertovat Ranskan ydinturvaviranomaiset. Viranomaisten mukaan vuoto ei ole kuitenkaan aiheuttanut ympäristövahinkoja.

Aiemmin tällä viikolla Ranskan ympäristöministeriö on määrännyt pohjaveden tutkittavaksi maan kaikkien ydinvoimaloiden lähistöllä. Määräys annettiin, koska Vauclusen alueella Etelä-Ranskassa pääsi heinäkuun alussa nestemäistä uraania maastoon Tricastinin ydinvoimalasta.

Tuorein vuototapaus on paljastunut Romans-sur-Iseren tehtaassa Dromen alueella. Tehdas tuottaa uraania ranskalaisiin ydinvoimaloihin. Nestemäistä uraania oli valunut ympäristöön maan alla kulkevasta putkesta.

- Alustavien kokeiden mukaan vaikutusta ympäristöön ei ole ollut, koska uraanimäärä oli erittäin pieni, muutaman sadan gramman luokkaa, kertoi ydinturvaviraston tiedottaja Evangelia Petit.

Ranskassa on 19 ydinvoimalaa, ja ne tuottavat 80 prosenttia maan käyttämästä sähköstä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme