Mainos
Mainos

Rapakon yli hieman päälle kolmessa tunnissa? Miljardööri esitteli uuden huippunopean matkustajakoneen

Monimiljardööri sir Richard Branson paljasti uuden yli äänennopeudella kulkevan kulkevan matkustajakoneen prototyypin, kertoo The Independent.

Uuden XB-1-lentokoneen, lempinimeltään Baby Boom, luvataan kuljettavan matkustajat Lontoosta New Yorkiin vain kolmen tunnin ja 15 minuutin ajassa. Koneesta väitetään tulevan maailman nopein siviillimatkustajakone ja sen luvataan tarjoavan matkustajille ”kohtuullisen hintaisen" yliäänimatkan.

Ensimmäisiä kaupallisia lentoja odotetaan vasta vuonna 2023, ja Lontoon ja New Yorkin välisen lipun hinnaksi on asetettu 2500 puntaa.

Lentokoneen matkanopeus olisi kymmenen prosenttia Concordea nopeampi ja 2,6 kertainen muihin lentokoneisiin verrattuna. Kone kuljettaisi 40 matkustajaa kerralla.

Koneen tuottivat yhteistyössä Bransonin Virgin Galactic -yhtiöön kytkeytynyt The Spaceship Company ja startup-firma Boom. Vaikka sellaiset lentoyhtiöt kuin Boeing ja Lockheed Martin kehittävät omia lentoaluksiaan, uskovat Baby Boomin kehittäjät voittavansa kisan, sillä heidän koneensa hyödyntää jo hyväksyttyä teknologiaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme