Mainos
Mainos

Raportti moittii Britanniaa sananvapauden rajoittamisesta

Britannian hallituksen yritykset rajoittaa sananvapautta tuomitaan sanomalehtien maailmanjärjestön WAN-IFRA:n tuoreessa raportissa.

Raportissa kannetaan huolta siitä, että Britannia rajoittaa lehdistön toimintaa kansalliseen turvallisuuteen vedoten. Esille nostetaan esimerkiksi Edward Snowdenin paljastuksia julkaisseen sanomalehti Guardianin painostus.

Järjestön mukaan Britannian hallituksen pitäisi osoittaa koko kansainväliselle yhteisölle, että maassa tuetaan vapaata ja itsenäistä lehdistöä. 

Median ja julkisen vallan suhteet ovat olleet Britanniassa pitkään tulehtuneet. Maassa on käyty keskustelua esimerkiksi siitä, pitäisikö media-alan valvontaa tiukentaa.   

Poliitikot ovat ehdottaneet uuden säätelyelimen perustamista media-alaa valvomaan. Tiedotusvälineet ovat pitäneet suunnitelman ongelmana sitä, että poliitikot voisivat sekaantua säätelyyn ja uhata lehdistönvapautta.

Myös raportissa linjataan, että media-alan valvonnan tulisi perustua itsesäätelyyn.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme