Mainos
Mainos

Raportti: Brittitiedustelu yhä ymmällään kesän pommi-iskuista

Brittien tiedustelupalvelu on ymmällään siitä, miten pommimiehet värvättiin, kuinka paljon ulkopuoliset ohjailivat heitä ja mikä rooli mahdollisella laajemmalla verkostolla oli pommi-iskuissa.

Britannian tiedustelupalvelu MI5 on myöntänyt tietävänsä varsin vähän Lontoon viimekesäisistä pommi-iskuista. Asia käy ilmi Sunday Times -lehdelle vuotaneesta raportista, joka oli tarkoitettu pääministeri Tony Blairille ja muille avainministereille.

Raportin mukaan MI5 tietää vain hyvin vähän muun muassa siitä, mitä kolme pommittajista teki Pakistanissa, kun iskujen suunnittelu alkoi. Yhtä lailla tiedustelupalvelu on ymmällään siitä, miten pommimiehet värvättiin, kuinka paljon ulkopuoliset ohjailivat heitä ja mikä rooli mahdollisella laajemmalla verkostolla oli pommi-iskuissa.

Raportin mukaan MI5 ei myöskään tiedä, onko heinäkuun alun tuhoisilla iskuilla yhteyttä pari viikkoa myöhemmin epäonnistuneisiin iskuihin.

Heinäkuun 7. päivän pommi-iskuissa metrossa ja bussissa Lontoossa kuoli 52 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme