Mainos
Mainos

Raportti: Kolme viidesosaa selkärankaisista hävinnyt alle 50 vuodessa

Liki kolme viidesosaa maailman selkärankaisista on hävinnyt alle 50 vuodessa ihmisen toimien takia. Tämä käy ilmi tuoreesta ympäristöjärjestö WWF:n Living Planet -raportista.

Tiedot koskevat nisäkkäitä, kaloja, lintuja, matelijoita sekä sammakkoeläimiä.

Suurin syy selkärankaisten joukkokatoon on elinympäristöjen katoaminen. Merkittävin tekijä luonnon ahdingolle on kulutuksen kasvu.

– Luonnonvarojen kiihtyvällä kulutuksella on suora yhteys elinympäristöjen köyhtymiseen ja katoamiseen. Kun raivaamme metsää karjan laitumiksi tai viljelysmaaksi, tuhoamme samalla monien eliöiden ainoita elinympäristöjä, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder tiedotteessa.

Globaalisti kulutamme tahtia, jota vastaamaan tarvittaisiin 1,6 maapallon luonnonvarat. Jos kaikki kuluttaisivat kuten suomalaiset, tarvittaisiin maapalloja kolme. 


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot