Mainos
Mainos

Raportti natsikullasta julkaistaan tänään

Washingtonissa tänään julkistettava tutkimusraportti ruotii kovin sanoin Sveitsin ja Yhdysvaltain hallitusten toimintaa toisen maailmansodan aikana. Kysymys on natsi-Saksan ryöstämän kullan ja sodan juutalaisuhrien omaisuuden piilottelusta.

Tutkimus syyttää Sveitsiä puolueettomuuden valjastamisesta sen omien taloudellisten etujen ajamiseen. Yhdysvaltoja tutkimus syyttää siitä, ettei se vaatinut Sveitsiltä selvityksiä kultamääristä, joita sveitsiläiset saivat ollessaan liikesuhteissa natsien kanssa.

Juutalaisjärjestöjen mukaan Sveitsi on velkaa uhrien omaisille noin 35 miljardia markkaa. Yhteensä viisi ja puoli tonnia kultaa on jäädytettynä Englannin ja Yhdysvaltain keskuspankeissa. Juutalaisten asianajajien mukaan se on kuitenkin vain puolitoista prosenttia koko saaliista, jonka natsit ryöstivät valtaamistaan Euroopan maista ja juutalaisilta.
(MTV3/Rauli Virtanen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme