Mainos
Mainos

Raportti: Palestiinalaisten talous luultua parempi

Vaikka humanitaarinen apu ja yksityinen raha ovat hillinneet talouden kutistumista, kaksi kolmasosaa palestiinalaisista kuitenkin elää köyhyysrajan alapuolella.

Palestiinalaisten talous on kärsinyt kansainvälisestä boikotista luultua vähemmän, selviää Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n raportista.

Palestiinalaisten talous kutistui viime vuonna kansainvälisen eristyksen, levottomuuksien ja Israelin hyökkäysten puristuksissa noin kymmenen prosenttia edellisvuodesta.

IMF:n raportin mukaan pahemmalta pudotukselta säästyttiin sen ansiosta, että humanitaarista apua ja yksityistä rahaa virtasi palestiinalaisille odotettua enemmän.

Kuitenkin kaksi kolmasosaa palestiinalaisista eli viime vuoden lopussa köyhyysrajan alapuolella, ja kolmannes työikäisistä oli ilman työtä. Palestiinalaisten talous on kutistunut seitsemässä vuodessa lähes 40 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme