Mainos
Mainos

Raportti: Syyria surmannut ihmisiä systemaattisesti

Syyriassa on ilmeisesti kidutettu ja tapettu tuhansia pidätettyjä. Muun muassa Guardian-lehden uutisoima tuore selvitys perustuu Syyrian sotilaspoliisista loikanneen lähteen ottamiin kuviin ja kertomuksiin.

Selvitys on Syyrian kapinallisia tukevan Qatarin tilaama ja sen julkistaminen on selvästi ajoitettu Syyrian rauhanneuvottelujen aattoon.

Raportin on laatinut kolme entistä kansainvälisten tuomioistuinten syyttäjää. He pitävät haastattelemansa loikkarin tietoja niin luotettavina, että niitä voitaisiin käyttää oikeudenkäynnissä.

-Tällaista todistusaineistoa syyttäjä toivoo löytävänsä. Valokuvia, joiden numerot täsmäävät asiapapereihin, sanoo raporttia laatimassa ollut professori David Crane.

Crane toimi syyttäjänä Liberian entistä presidenttiä Charles Tayloria vastaan käydyssä oikeudenkäynnissä.

Poliisin valokuvaajana työskennellyt mies otti kaikkiaan 55 000 kuvaa 11 000 ruumiista. Kuvatut olivat kuolleet pidätettyinä vuosina 2001-2013.

Kuvien perusteella monia pidätetyistä oli pahoinpidelty ja monet olivat sairaalloisen laihoja.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme