Mainos
Mainos

Raportti: Väkivalta Ruotsissa vähentynyt selkeästi

Kuolemaan johtavat väkivallanteot ovat vähentyneet tuoreen viranomaisraportin mukaan Ruotsissa kolmanneksen sitten 1990-luvun alun, kertoo SVT.  

Vuosina 1990–1994 tapettiin keskimäärin 107 ihmistä vuodessa, kun vastaava luku vuosina 2010–2014 oli 80 ihmistä vuodessa. Samaan aikaan väestön määrä on kasvanut, mikä merkitsee noin kolmanneksen pudotusta suhteessa väkilukuun.

Tavallisimmat väkivallan tyypit, eli miesten välillä yksityisasunnoissa tapahtuvat väkivallanteot ja naisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta, ovat vähentyneet. Sen sijaan rikollisten väliset ampumiset ovat lisääntyneet.

Väkivallan vähentymiseen oli useita syitä, mutta keskeisimpänä raportti pitää ruotsalaisten alkoholinkäytön muuttumista vähemmän humalahakuiseksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot