Mainos
Mainos

Räsänen: Brexit laittaa Nato-keskustelun uusiksi Suomessa

Entinen sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) uskoo, että Iso-Britannian ero EU:sta pakottaa Suomen harkitsemaan uudelleen suhdettaan Natoon.

– Britannian ero EU:sta on suuri kolaus unionin turvallisuuspolitiikalla, sanoo kansanedustaja ja entinen sisäministeri Päivi Räsänen.

Brexit laittaa Räsäsen mielestä myös Suomen turvallisuuspolitiikan linjat uusiksi. Räsänen arvioi, että keskustelu Nato-jäsenyydestä lähtee uusille kierroksille. 

– Kyllä mä uskon, että tähän suuntaan johtaa. Tää keskustelu varmasti tulee kiihtymää. Nimenomaan sen takia, että EU:n painoarvo turvallisuuspoliittisena yhteisönä heikkenee huomattavasti suhteessa Natoon.

Räsäsen mielestä Suomen on myös tehtävä uusia suunnitelmia ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Tuoreessa ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa Suomi painotti EU:n yhteisen turvallisuuspolitiikan vahvistumista. Räsäsen mielestä nyt käy juuri päinvastoin, kun Britannia eroaa EU:sta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme