Mainos
Mainos

Rasismirikokset lisääntyneet huimasti Britanniassa

Muslimien ihmisoikeuksia käsittelevän komission IHRC:n mukaan tapaukset ovat yli 13-kertaistuneet. Poliisi on lisännyt toimia muslimeja suojellakseen.

Väkivaltaiset ja rasistiset hyökkäykset aasialaisperäisiä ihmisiä kohtaan ovat lisääntyneet merkittävästi Lontoon pommi-iskujen jälkeen Britanniassa, kertovat poliisi ja muslimijärjestöt BBC:n mukaan.

Muslimien ihmisoikeuksia käsittelevän komission IHRC:n mukaan tapaukset ovat yli 13-kertaistuneet, kun puolestaan Muslim Safety Forum -järjestön mukaan "uskontoon liittyviä" hyökkäyksiä on ollut iskujen jälkeen 500 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

-Yleensä saamme noin 6-7 raportointia viikoittain. Nyt vajaan kahden viikon aikana on ollut jo 170 raporttia, sanoi IHRC:n puheenjohtaja Massoud Shadjareh BBC:lle.

Shadjarehin mukaan hyökkäykset, joista raportoitiin ympäri Britanniaa, kattavat kaiken sanallisista hyökkäyksistä sylkemiseen ja tuhopolttoon. Ainakin yhdeksään moskeijaan on hyökätty, yksi autotalli on poltettu, ihmisten kimppuun on käyty kaduilla ja kotien ikkunoita on rikottu. Yksi pakistanilaissyntyinen mies on myös murhattu.

Myös Britannian poliisi on erittäin huolissaan lisääntyneistä hyökkäyksistä. Poliisi on lisännyt toimia muslimeja suojellakseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme