Mainos
Mainos

Rasistisen tehtävän antanut ruotsalaisopettaja syytti läksystä huomauttanutta oppilasta liioittelusta ja uhkasi arvosanan laskulla

10-vuotias poika ihmetteli rasistista läksytehtävää Ruotsissa. SVT kertoo, että opettaja sanoi pojan ylireagoivan ja ilmoitti läksyjen tekemättä jättämisen vaikuttavan arvosanaan.

Ruotsalaisen Ahmed Osmanin 10-vuotias poika sai läksytehtävän, jossa käytetään sanaa ”neekeri”, kirjoittaa SVT.

Kun poika oli kysynyt asiasta koulussa, hänelle sanottiin, että hän liioittelee ja että hän voi yliviivata sanan, jos se häiritsee. Mutta että jos hän ei tee kotitehtäviään, se vaikuttaa arvosanaan.

Kun Osman otti yhteyttä opettajaan ja kysyi asiasta, opettaja ei suostunut pahoittelemaan.

– Anteeksipyytämisen sijaan hän sanoi käyttävänsä sanaa. Hän myös totesi, ettei keltään muulta ole tullut asiasta palautetta.

Vanhempien kommentin jälkeen opettaja puhui pojan kanssa henkilökohtaisesti ja sanoi, että sana on isän mukaan rasistinen.

– Hän jatkoi sanan puolustelua ja sanoi, että Astrid Lindgren käytti sanaa kirjoissaan ja että myös kookospalloja on kutsuttu kyseisellä nimellä (negern), Osman ihmettelee.

Koulu on kertonut toimivansa syrjintää, häirintää ja muuta loukkaavaa toimintaa vastaan. Koulun nettisivuilla kirjoitetaan, että kaikki koulun aikuiset haluavat varmistaa, että koululaisilla on turvallinen olo.

– Se tuntuu vitsiltä, isä puuskahtaa.

SVT ei ole vielä tavoittanut koulua kommentoimaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme