Mainos
Mainos

Rasistiset hyökkäykset lisääntyvät Venäjällä

Hyökkäyksissä kuolleiden tai loukkaantuneiden määrä on pysynyt samalla tasolla, vaikka hyökkäysten määrä onkin kasvanut.

Rasististen hyökkäysten määrä on lähes kaksinkertaistunut Venäjällä viime vuodesta, kertoo venäläinen tarkkailijaryhmä. SOVA-keskuksen mukaan syynä on poliisin toimettomuus ja Kremlin siirtolaisvastainen politiikka.

- Tapausten määrä on lisääntynyt huomattavasti. Viime vuonna hyökkäyksiä saattoi olla 5-7 viikossa, nyt niitä on 10-11, keskuksen varajohtaja Galina Kozhevnikova sanoo.

Vaikka hyökkäysten määrä on kasvanut, niissä kuolleiden tai loukkaantuneiden määrät ovat pysyneet samalla tasolla. Tänä vuonna hyökkäyksissä on SOVA-keskuksen mukaan kuollut 38 ihmistä ja loukkaantunut yli 300.

Hyökkäysten kohteeksi joutuvat pääasiassa entisistä neuvostotasavalloista Venäjälle tulleet siirtolaiset. Monet uhreista ovat muslimeja.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme