Mainos
Mainos

Raskaana olevaa ihmisoikeusaktivistia uhkailtu Venäjällä

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch epäilee Venäjän viranomaisten sekaantuneen uhkauksiin, joita on lähetetty järjestön raskaana olevalle työntekijälle.

Tatjana Lokshina on HRW:n asiantuntija Pohjois-Kaukasuksen konflikteissa. Kuun vaihteessa Lokshinalle lähetettiin useita tekstiviestejä, joissa uhkailtiin häntä ja hänen syntymätöntä lastaan.

Viesteissä oli henkilökohtaisia tietoja, kuten Lokshinan salainen kotiosoite.

– Uhkauksissa oli luottamuksellisia tietoja, jotka vain Lokshina ja hänen läheisimmät ystävänsä tietävät. Tämä viittaa siihen, että häntä on tarkkailtu mahdollisesti lainvalvonnan edustajien ja turvallisuusviranomaisten toimesta, HRW sanoi.

Järjestön mukaan ilmapiiri ja asenteet ihmisoikeusaktivisteja kohtaan ovat huonontuneet Venäjällä entisestään. Osaltaan tätä on edesauttanut viime kesänä voimaan tullut järjestölaki, joka määritteli ulkomailta rahaa saavat järjestöt ulkomaisiksi agenteiksi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme