Mainos
Mainos

Rasmussen: Piirroskiistasta koko EU:n ja muslimimaailman konflikti

Tanskan sotilastukikohtaan Irakissa ammuttiin tänään neljä ohjusta. Tanskan pääministeri Fogh Rasmussen sanoo, että pilakuvista kehkeytynyt kiistä ei ole enää pelkästään Tanskan ja muslimimaiden välinen.

Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen katsoo, että profeetta Muhammedin pilapiirroksista kehkeytynyt kiista ei ole enää Tanskan ja muslimien välinen. Rasmussenin mukaan kiistasta on muodostunut yhteenotto koko Euroopan unionin ja muslimimaailman välille.

Rasmussen sanoo arvostavansa EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan päätöstä liennyttää kriisiä matkustamalla Lähi-itään.

Tanskalaispoliitikot ilmoittivat pitävänsä myönteisenä myös Itävallan ehdotusta, jonka mukaan Turkki voisi toimia välittäjänä kiistassa. Rasmussenin mukaan kiistan selvittäminen vie joka tapauksessa aikaa.

- Haluan varoittaa uskomuksesta, että tähän ongelmaan olisi olemassa nopea ja helppo ratkaisu, Rasmussen sanoi.

Tanskan sotilastukikohtaan Irakissa ammuttiin tänään neljä ohjusta. Tanskan armeijan mukaan ohjuksista ei kuitenkaan aiheutunut henkilövahinkoja.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Ritzau)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme