Mainos
Mainos

Rauha Afrikan sarveen

Etiopia ja Eritrea ovat solmineet rauhansopimuksen. Etiopian pääministeri Meles Zenawi ja Eritrean presidentti Issaias Afeworki solmivat rauhan Algerian pääkaupungissa Alger'ssa.

Sopimuksen tarkoituksena on lopettaa kaksi vuotta kestänyt rajasota. Sodassa on kuollut kymmeniä tuhansia ihmisiä ja yli miljoona ihmistä on joutunut pakolaiseksi.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan, Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright, Nigerian presidentti Olusegun Obasanjo sekä Afrikan yhtenäisyysjärjestön OAU:n puheenjohtaja, Togon presidentti Gnassingbe Eyadema olivat läsnä allekirjoitustilaisuudessa. Sopimus solmittiin kesäkuussa tehdyn alustavan tulitauon pohjalle.

Sopimuksella pyritään turvaamaan, että vihollisuudet eivät käynnisty uudelleen 4500 hengen suuruisen YK:n rauhanturvajoukon poistuessa alueelta. Sopimuksessa määrätään myös perustettavaksi rajakomission määrittämään valtioiden välisen kiistellyn rajan.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme