Mainos
Mainos

VIDEO: Rauhanaktivistit tempaisivat Koreoiden rajalla

Joukko rauhanaktivisteja on ylittänyt Koreoiden rajan ajaakseen rauhaa ja sovintoa maiden välille.  

30-henkistä naisjoukkoa johti tunnettu amerikkalainen feministi Gloria Steinem. Joukossa oli myös kaksi Nobelin rauhanpalkinnon saajaa: irlantilainen Mairead Maguire ja liberialainen Leymah Gbowee.  

Alun perin naisten oli tarkoitus oli kävellä, mutta Etelä-Korean viranomaiset olivat vastahankaan. Siksi joukko siirtyi bussilla Pohjois-Koreasta Etelä-Korean puolelle demilitarisoidun vyöhykkeen läpi. Ennen ylitystä naiset olivat tavanneet Pohjois-Koreassa paikallisia naisia.  

Naisia on myös arvosteltu tempauksesta. Arvostelijoiden mielestä se toimii Pohjois-Korean hyväksi, koska naiset eivät ole suoraan arvostelleet Pohjois-Koreaa ihmisoikeuksien rikkomisesta.  

– Mikään tekemämme ei voi muuttaa mielikuvaa Pohjois-Koreasta. Me yritämme saada ihmisten välille henkilökohtaisia yhteyksiä ymmärryksen aikaansaamiseksi, Steinem sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme