Mainos
Mainos

Rauhanneuvottelut käyntiin Salomonsaarilla

Toiveet rauhasta kasvoivat Salomonsaarilla, kun taistelevat sissijärjestöt saatiin vihdoin neuvottelupöydän ääreen. Neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä, kertoi tapaamisen järjestämisessä auttanut Australian ulkoministeriö tänään.

Osapuolet tapasivat ensimmäistä kertaa yli kahteen viikkoon. Pitkään jatkuneet väkivaltaisuudet saarilla leimahtivat hurjiksi taisteluiksi muutama viikko sitten. Melkein kaksi viikkoa saarilla on ollut tulitauko, joskin horjuva.

-Johtajat ovat nyt nähneet, millaiset vaikutukset heidän toimillaan on saarten taloudelle. Verotulot ovat pudonneet ja liike-elämä häiriintynyt pahasti, kommentoi tapahtumia paikallisen yleisradioyhtiön toimittaja uutistoimisto AFP:lle.

Tyynellämerellä sijaitsevat Salomonsaaret ovat edelleen vailla johtajaa sen jälkeen, kun pääministeri Bartholomew Ulafa alu erosi viikko sitten. Ulufa alu toimii nyt virkaatekevänä pääministerinä. Ensi keskiviikkona saarten parlamentin on määrä valita uusi pääministeri.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme