Mainos
Mainos

Rauhannobelisti Liulla hengitysvaikeuksia, perhe kieltää hengityslaitteen käytön

Maksasyöpää sairastavan kiinalaisen rauhannobelisti Liu Xiaobon tila on edelleen heikentynyt.

Liulla on hengitysvaikeuksia, mutta Liun perhe on kieltänyt hengityslaitteen käytön, sairaala kertoo. Sairaalan mukaan laitteisto olisi välttämätön Liun hengissä pysymiselle.

Liun luona käyneet amerikkalaiset ja saksalaiset lääkärit sanoivat viikonloppuna, että 61-vuotiaan Liun olisi turvallista matkustaa ulkomaille hoitoon.

Saksa on tänään ilmaissut olevansa valmis hoitamaan Liuta ja vetoaa Kiinaan, että maa päästäisi Liun perheineen poistumaan maasta. Myös Yhdysvallat on kutsunut Liun saamaan hoitoa Yhdysvaltoihin.

Nobelisti ei ole voinut matkustaa, sillä hän sai vuonna 2009 kumouksellisesta toiminnasta 11 vuoden vankeustuomion. Sairaala on sanonut, että Liu on liian sairas matkustamaan ulkomaille.

Ihmisoikeusaktivistit ovat kutsuneet sairaalan lausuntoa viivytystaktiikaksi, jotta Liu ei pääsisi matkustamaan ulkomaille toiveensa mukaisesti.

Kiinaa on myös arvosteltu tiukasti siitä, että Liuta ei aiemmin siirretty vankilasta sairaalaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme