Mainos
Mainos

Rauhannobelistiksi ennätysmäärä ehdokkaita

Nobelin rauhanpalkintoa tavoittelee tänä vuonna ennätysmäärä ehdokkaita. Norjan Nobel-instituutin johtaja Geir Lundested kertoi tiistaina, että palkinnon saajaksi on ehdotettu kaikkiaan 130:tä ihmistä tai järjestöä.

Nobel-instituutti ei julkista ehdokkaitten nimiä, mutta useat ehdolleasettajat ovat kertoneet suosikkinsa. Ehdokkkaita saavat asettaa mm. eri maiden hallitukset sekä yliopistojen eräiden alojen professorit.

Ehdokkaita ovat tänä vuonna mm. Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton ja paavi Johannes Paavali II. Mukana ovat myös usein ennenkin ehdolla olleet Yhdysvaltojen entinen presidentti Jimmy Carter ja amerikkalainen Bosnia-välittäjä Richard Holbrooke. Ennätysmäiseen joukkoon mahtuu tänä vuonna myös amerikkalainen megatähti Michael Jackson.

Viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnon sai Jody Williamsin johtama liike, joka työskentelee henkilömiinojen kieltämiseksi.
(STT-NTB-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme