Mainos
Mainos

Rauhannobelistityttö Malala järkyttyi kouluiskusta: Sydäntäni särkee

Pakistanin poliisin mukaan hyökkäys koululla Peshawarissa on ohi. AFP:n tietojen mukaan kaikki hyökkääjät ovat kuolleet. Myös armeijan mukaan operaatio koululla on päättymässä.

Talebanin hyökkäyksessä armeijan ylläpitämään kouluun arvioidaan kuolleen jopa 130 ihmistä. Suurin osa kuolleista on lapsia.  Hyökkääjiä oli armeijan tiedon mukaan yhdeksän.

Reutersin tietojen mukaan koulussa oli hyökkäyksen alkaessa jopa 500 oppilasta ja opettajaa.

Nobelin rauhanpalkinnon saanut pakistanilainen Malala Yousafzai sanoo olevansa järkyttynyt iskusta. Tyttöjen koulutuksen puolesta taisteleva Yousafzai itse joutui Talebanin asemiehen hyökkäyksen kohteeksi vuonna 2012.

– Sydäntäni särkee tämän järjettömän ja kylmäverisen terroriteon takia. Viattomien koululaisten ei pitäisi joutua kokemaan tällaista.

Yousafzaista, 17, tuli tunnettu vuonna 2012, kun talebanien asemies ampui häntä bussissa päähän koulumatkalla. Hän oli tätä ennen näkyvästi puolustanut tyttöjen oikeutta käydä koulua yleisradioyhtiö BBC:n verkkosivuilla pitämässään blogissa.

Yousafzai käy parhaillaan koulua Britanniassa. Hän on jatkanut tyttöjen puolustamista, vaikka hän on saanut useita tappouhkauksia.  

Hyökkäys on verisin Pakistanissa vuosiin. Maan pääministeri on sanonut tapauksen olevan kansallinen tragedia.

Taleban on tehnyt hyökkäyksiä muun muassa sotilastukikohtiin ja lentokentille. Hyökkäykset siviilikohteisiin, jotka eivät ole maantieteellisesti taktisessa paikassa, ovat harvinaisia.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme