Mainos
Mainos

"Rauhanturvaajat syyllistyvät hyväksikäyttöihin"

Britannian Pelastakaa lapset -järjestö syyttää YK:n rauhanturvaajia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kriisialueilla.

Järjestön Norsunluurannikolla, Sudanissa ja Haitissa tekemien tutkimusten mukaan jopa kuusivuotiaat lapset ovat joutuneet hyväksikäytön kohteeksi YK:n palveluksessa olevien aikuisten taholta.

Järjestö vaatii uutta kansainvälistä valvontaelintä, jonka avulla avustustyöntekijöiden ja rauhanturvaajien hyväksikäyttötapaukset saataisiin kuriin.

Tänään julkaistun Pelastakaa lapset -järjestön raportin mukaan humanitäärisistä kriiseistä kärsivissä maissa asuvat lapset pelkäävät ilmoittaa heihin kohdistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja väkivallasta, mistä syystä vakavimpiin väärinkäytöksiin syyllistyneet selviävät useimmiten rangaistuksetta.

Esimerkiksi 13-vuotias norsunluurannikkolainen "Elisabeth" kertoo BBC:lle, kuinka kymmenen YK:n rauhanturvaajaa joukkoraiskasi hänet pellolla lähellä tytön kotia. Sotilaiden saamiseksi teosta vastuuseen ei ole tehty mitään.

Pelastakaa lapset sanoo, että kansainvälinen yhteisö on luvannut nollatoleranssia lasten hyväksikäytön suhteen, mutta sen toteutumiseksi ei ole ryhdytty toimenpiteisiin.

YK:n mukaan sanomaa nollatoleranssista voidaan levittää, mutta tapausten täydellistä kitkemistä on mahdotonta taata organisaatiossa, jossa työskentelee 200 000 ihmistä ympäri maailmaa.

(MTV3)

Lue raportti osoitteessa: www.pelastakaalapset.fi

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme