Mainos
Mainos

Raul Castro: Obama vaikuttaa hyvältä mieheltä

Kuuban presidentti Raul Castro on toivottanut Yhdysvaltain uudelle presidentille Barack Obamalle onnea työhönsä. Castro totesi, että Obama vaikuttaa "hyvältä mieheltä".

Kommentit poikkesivat tyystin Kuuban perinteisestä Yhdysvaltain-vastaisesta retoriikasta. Raul Castro kommentoi pohjoisen naapurimaan vallanvaihdosta isännöidessään Argentiinan presidentin Cristina Kirchnerin vierailua Havannassa.

Kuuba on kärsinyt Yhdysvaltain taloussaarrosta vuosikymmenten ajan. Presidentti John F. Kennedy määräsi pakotteet vuonna 1962, kun vallankumousjohtaja Fidel Castro oli kansallistanut maassa toimivat amerikkalaisyhtiöt.

Raul Castro vierailee Venäjällä

Raul Castrotekee valtiovierailun Venäjälle tämän kuun lopussa, kertoo Venäjän ulkoministeriö.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev kutsui Castron Moskovaan käydessään Kuubassa marraskuussa.

Raul Castro on johtanut Kuubaa vuodesta 2006 lähtien sen jälkeen kun maata kommunistisesta vallankumouksesta saakka luotsannutFidel Castrosairastui ja väistyi syrjään.

Kuuban ja Venäjän suhteet ovat olleet etäiset Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Suhteet lämpenivät hetkeksi kun Vladimir Putin vieraili maassa vuonna 2000, mutta viilenivät uudestaan kun Putin sulki Lourdesin venäläistukikohdan Havannan eteläpuolella vuonna 2001.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme