Mainos
Mainos

Raul Mälk Viron ulkoministeriksi

Pääministeri Mart Siimann kutsui Mälkin eilisiltana Viroon ja esitteli nimityksen yhteydessä presidentille entisen ulkoministerin Toomas Hendrik Ilveksen eroanomuksen. Ilves pyysi eroa 30. syyskuuta.

Mälkin kerrotaan nauttivan arvostusta yli puoluerajojen. Britannian suurlähettiläänä hän on toiminut runsaat kaksi vuotta. Sitä ennen hän työskennellyt radiotoimittajana ja ulkoministeriössä varakanslerina. Mälk osallistui asiantuntijana Suomen ja Viron välisen viisumivapauden valmisteluihin. Samoin hän oli kiinteässä yhteydessä suomalaisiin Viron alkaessa valmistella omaa EU-anomustaan. Parhaillaan Mälk johtaa Viron valtuuskuntaa Viron ja Venäjän välisissä rajaneuvotteluissa. Koulutukseltaan Mälk on Tarton yliopistosta valmistunut talousmatemaatikko.

Virossa arvioidaan, että maan Britannian suurlähettilään paikka jätetään toistaiseksi avoimeksi. Virossa järjestetään maaliskuussa parlamenttivaalit, jotka määräävät uuden hallituksen kokoonpanon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme