Mainos
Mainos

Rauli Virtanen: Pristinan tilanne pahenee

Tilanne Kosovon pääkaupungissa Pristinassa on hyvin jännittynyt, eikä suurin osa asukkaista enää uskalla poistua kotoaan. Myös Pristinassa oleva toimittajamme Rauli Virtanen on joutunut vaihtamaan olinpaikkaansa serbien ryöstö- ja murhaiskujen takia.

MTV:n kirjeenvaihtaja Rauli Virtasen on tiettävästi ainoa länsimainen toimittaja Pristinassa. Virtanen kertoo Seitsemän Uutisten puhelinraportissaan, että tiet Pristinaan saapuvat tiet on katkaistu ja kaupungissa on kuultu laukauksia. Yö oli pommitusten suhteen rauhallinen. Hän kertoo kuulleensa vain parin risteilyohjuksen osuneen kaupungin liepeille.

Paikallisen albaaniväestön ahdinko sen sijaan jatkuu. Puolisotilaalliset serbijoukot jatkavat hyökkäyksiä siviilien kimppuun. Rauli Virtasen tietojen mukaan ihmisten pahoinpitelyt ja katoamiset jatkuvat yhä, ja joissakin osissa kaupunkia serbit ovat käyneet asuintaloja järjestelmällisesti läpi. Makedonian rajaa lähellä olevia albaanikyliä on tuhottu ja poltettu.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme