Mainos
Mainos

Raunioista löytynyt vauva oli elossa Syyriassa – Koskettava video: Pelastaja puhkesi itkuun

YouTubessa on julkaistu koskettava video vauvan pelastamisesta raunioista Syyriassa.

Yhdysvaltalainen CNN-kanava kertoo, että videolla Syyrian vapaaehtoisiin pelastajiin (valkokypärät) kuuluva nuori mies Abu-Kifah kaivoi kolmen muun pelastustyöntekijän kanssa tuntikausia saadakseen vauvan ulos raunioista Idlibin kaupungissa. Videolla mies halaa vauvaa ja puhkeaa itkuun.

Videolla näkyy kuinka noin kuukauden ikäisen tyttövauvan kasvoilta pyyhitään pölyä. Hänen kasvoillaan on hieman verta, mutta hän aukaisee silmiänsä ja pitää pientä ääntä. Vauvan käsi ojentuu Abu-Kifahia kohti, ja mies sanoo "Ya Allah", hyvä jumala.

Pelastustyöntekijän tunteet nousevat pintaan:Abu-Kifah kertoo myöhemmin toimittajille, että hänestä tuntui kuin vauva olisi hänen omansa.

Vapaaehtoistyötä tekevät valkokypärät ovat usein ensimmäisenä tuhopaikoilla pelastustöissä. Tällä kertaa pelastustyö sai onnellisen lopun, sillä vauvan koko perhe selviytyi iskusta.

Valkokypärät ovat ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi tänä vuonna. Ryhmä on pelastanut tuhansia henkiä vuosien aikana Syyrian sisällissodassa.

Juttua korjattu kello 11:45. Valkokypärät ovat vasta ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, eivät ole saaneet palkintoa.

Tällaista on valkokypärien työ, uutisjuttu elokuulta:Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme