Mainos
Mainos

Reinfeldt tyrmää arvostelun USA:n matkastaan

Ruotsin pääministeri on saanut kotimaassaan kritiikkiä siitä, ettei hän keskustellut presidentti George Bushin kanssa esimerkiksi Guantanamon vankileiristä tai Irakin tilanteesta.

Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt tyrmää kritiikin, jota hänen Yhdysvaltain-matkastaan on esitetty. Hallituskumppanit ja oppositio moittivat Reinfeldtiä siitä, että hän jätti monia tärkeiksi koettuja aiheita sivuun tavatessaan presidentti George Bushin tiistaina.

Ympäristöaiheisiin keskittynyt Reinfeldt sai sapiskaa siitä, että Irakin tilanne, kiistelty Guantanamon vankileiri ja kuolemanrangaistus jäivät sivuun tapaamisessa Valkoisessa talossa.

- En ole täällä osoittamassa mieltä, Reinfeldt sanoi tavattuaan Kalifornian kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin eilen.

Reinfeldt painotti, että hän oli aikonutkin keskustella juuri ilmastonmuutoksen aiheuttamasta uhasta. Reinfeldtin mukaan hänen matkansa tarkoitus oli hakea tukea Ruotsin EU-puheenjohtajuudelle vuonna 2009, jolloin tullaan tekemään paljon työtä vuonna 2012 päättyvän Kioton sopimuksen jatkoasiakirjan aikaansaamiseksi.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme