Mainos
Mainos

Rekkakuskin kuva paljastaa: UV-säteily todella vanhentaa ja rypistää!

28 vuotta rekkakuskina työskennellyt mies on paljastanut julkisuudessa auringon UV-säteilyn pahoin vahingoittamat kasvonsa.

69-vuotiaan miehen kasvojen vasemmalta puolelta on havaittu 25 vuoden ajan asteittaista ja oireetonta ihon paksuuntumista ja ryppyyntymistä.

Tuntemattomana pysyttelevän potilaan kasvojen vasen puoli on rekkaa ajaessa altistunut lasin läpi kulkeneelle UVA-säteilylle. Tämän takia toinen puoli miehen kasvoista on vanhentunut huomattavasti nopeammin kuin toinen puoli.

Chicagolaisen Northwestern Universityn tutkijat ovat tutustuneet miehen ihovaurioihin tarkemmin ja todenneet, että löydökset vastaavat niin sanottua Favre–Racouchot-oireyhtymää, joka liittyy valon vaurioittamaan ihoon.

Vaikka ihosyöpäriski kasvaa lähinnä UVB-säteilylle altistumisesta, on myös UVA-säteilyn todettu aiheuttavan DNA-mutaatioita.

Mies on hyväksynyt kuvansa julkaisemisen varoituksena UV-säteilyn haitoista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme