Mainos
Mainos

Rekkalakon sovintoneuvotteluissa edistystä

Ranskan rekkalakon lopettamisesta ei päästy sopuun aamuun venyneissä neuvotteluissa. Kuljettajien ammattiliittojen ja työnantajien kerrottiin tosin edistyneen 20-tuntisissa neuvotteluissaan, mutta työantajien tarjoukset eivät täysin tyydyttäneet työntekijäpuolta. Neuvotteluja oli määrä jatkaa illalla.

Rekka-autonkuljettajilla oli edelleen noin 160 tiesulkua ympäri maata. Noin 40 prosenttia huoltamoista oli ilman bensiiniä tai joutui rajoittamaan sen myyntiä. Ensimmäisen kerran polttoaineesta oli pulaa myös Etelä-Ranskan lentokentillä. Tilanne vaihteli kuitenkin paljon maan eri osien välillä. Paikoin kauppojen hyllyt ammottivat tyhjyyttään, kun tuoretuotteita ei saatu myyntiin kuljetuslakon vuoksi.

Lakon lopettamiseen tähtäävissä neuvotteluissa keskitytään kuljettajille maksettavien bonusten suuruuteen ja ajoitukseen, mitä pidetään yhtenä sovun tiellä olevista suurista esteistä. Ranskan radio kertoi neuvottelijoiden sopineen alustavasti, että kuljettajat saavat heti kuuden prosentin palkankorotuksen ja että heille taataan tietty minimikuukausipalkka. Työaikaa rajoitetaan 200 tuntiin kuukaudessa.

Rekka-autonkuljettajat aloittivat lakkonsa sunnuntaina. He ovat tukkineet Ranskan tiet tiesuluilla ja vaikeuttaneet kuljetuksia koko Euroopassa.
(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme