Mainos
Mainos

Republikaaniehdokas laukoi kohukommentin: Naiset jättivät keittiön vuokseni

Republikaanien presidenttiehdokkuutta Yhdysvalloissa tavoitteleva John Kasich on herättänyt paheksuntaa naisia koskevalla kommentillaan.

Kasich sanoi, että hänet valittiin 1978 Ohion osavaltion senaattoriksi, koska naiset jättivät keittiönsä häntä tukeakseen. He jalkautuivat kansan joukkoon ja pystyttivät esimerkiksi kylttejä pihoille, Kasich kuvaili.

– Nykyisin asiat ovat toisin, kaikki ovat töissä. Mutta tuohon aikaan kokonainen naisten armeija auttoi minut senaattiin, Kasich kuvaili.

Demokraattien Hillary Clinton reagoi asiaan heti Twitterissä. Hän kirjoitti, että nyt on vuosi 2016 ja naisten paikka on missä ikinä he haluavat.

Kasich sanoi myöhemmin, ettei halunnut loukata ketään ja että esimerkiksi hänen vaalikampanjansa keskeinen työntekijä on nainen.

Kasich on jäänyt republikaanien kisassa kärkinimistä. Viimeksi Etelä-Carolinan esivaalissa hänen kannatuksensa jäi alle kymmeneen prosenttiin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme