Mainos
Mainos

Republikaanien puoluekokouksessa rähistiin – ulkopuolella protestit taas rauhallisia

Yhdysvalloissa republikaanien puoluekokousta isännöivässä Clevelandissa päivän mielenosoitukset ovat sujuneet rauhallisesti, kertoo paikallinen poliisi.

Kaupungissa järjestettiin kaksi keskikokoista mielenosoitusta, joihin osallistui poliisin mukaan yhteensä noin 500 ihmistä. 

Guardianin mukaan mielenosoituksissa on tehty päivän aikana vain yksi pidätys. Lisäksi poliisi on takavarikoinut mielenosoittajilta muun muassa pieniä teräaseita ja kaasunaamareita.

Clevelandin turvatoimia on tiivistetty puoluekokouksen ajaksi. Clevelandin poliisivoimia vahvistetaan kokouksen ajaksi 2 500 lainvartijalla.

Kaupungissa on valmistauduttu myös massapidätyksiin muun muassa varaamalla pidätystiloja jopa tuhannelle ihmiselle.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International ilmoitti lähettävänsä delegaation Clevelandiin vastapainona viranomaisten varotoimille. Tarkoituksena on valvoa, ettei mielenosoittajien ihmisoikeuksia rikota.

Poliisi oli etukäteen huolissaan erityisesti aseista, joiden tuomista mielenosoitukseen ei Ohion lakien mukaan voi kieltää.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme