Mainos
Mainos

Republikaanijohto: Irak-sopimus liian heikko

Irakin ja YK:n välinen sopimus asetarkastuksista ei ole riittävä, koska se ei puutu Irakin presidentin Saddam Husseinin muodostamaan uhkaan, Yhdysvaltain senaatin republikaaniryhmän johtaja Trent Lott sanoi keskiviikkona.
-Jo vuosia on kielletty, että Saddam Husseinilla olisi oikeus päättää tarkastusten laajuudesta tai tarkastusryhmien kokoonpanosta. Tämä sopimus kuitenkin vahvistaa hänen kykynsä tehdä molempia, Lott sanoi senaatissa pitämässään puheessa.

Lottin mukaan sopimus merkitsee "asetarkastusprosessin purkamista". Yhdysvallat on ilmoittanut, että se yrittää selventää eräitä sopimuskohtia, jotka torjuvat Yhdysvaltain ilmaiskut Irakin kohteisiin. Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sanoi tiistaina, että presidentin alueiden tarkastuksia koskevissa menettelyohjeissa on epäselvyyksiä.

Yhdysvaltain ja Britannian diplomaatit haluavat olla varmoja siitä, että uusissa tarkastusohjeissa ei sivuuteta YK:n asetarkastusryhmää.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme