Mainos
Mainos

Republikaanipoliitikko Trumpin maahantulokiellosta: Antaa propagandamateriaalia Isisille

Newyorkilaiset vaivautuvat harvoin vapaaehtoisesti JFK:n lentokentälle, mutta eilen oli satojen mielestä syytä.

Arviolta kaksituhatta protestoijaa kerääntyi lentokentän auloihin ja ulkopuolelle vaatimaan pidätettyjen maahantulijoiden päästämistä Yhdysvaltoihin. Osa tanssi ja lauloi presidentti Donald Trumpin karkottamisen puolesta.

Protestoijille pieni voitto oli liittovaltion tuomarin pikapäätös, joka kielsi syyrialaisten ja kuuden muun muslimimaan kansalaisen käännyttämisen väliaikaisesti, jos heillä on hallussaan viisumi.

Trumpin asetus rajoittaa myös pakolaisten pääsyä maahan ja ihmisoikeusjärjestöt ovat raivoissaan. Trump on sanonut, ettei kyse ole muslimien kiellosta, mutta maan demokraatit ja liberaalit kokevat, että asetus on vastoin Yhdysvaltain uskonnonvapautta.

Trumpin maahantulokiellolla on hänen kannattajien ja suurimman osan republikaanien tuki, mutta sekasorron keskellä muutama republikaanisenaattori on kyseenalaistanut presidentin asetuksen toimivuutta. Esimerkiksi republikaanisenaattori John McCain varoitti Reutersille, että muslimeihin kohdistuva rajoitus voi pahimmillaan tarjota propagandamateriaalia terroristijärjestö Isisille.

Pormesteri: Sisällä yhä pidätettyjä

New Yorkin pormestarin Bill de Blasion mukaan JFK:n kentällä on yhä pidätettyjä maahantulijoita. CNN:n haastattelussa Blasio ei kuitenkaan osannut sanoa, kuinka monta ihmistä on yhä sisällä, onko heillä viisumit vai ovatko he ovatko pakolaisia.

Asetuksen ohjeistusta onkin arvosteltu kaoottiseksi. Trump on perustellut maahantulokieltoa kansallisen turvallisuuden lisäämisellä, mutta useat Yhdysvaltalaiset asiantuntijat varoittavat, että muslimimaihin kohdistuva maahantulokielto tuskin lisää kansallista turvallisuutta.

Asetuksen pelätään lisäävään vihaa ja ennakkoluuloja ja auttavan siten epäsuorasti ääriliikkeitä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme