Mainos
Mainos

Republikaanit muuttivat salaa käsin Trumpin verouudistuksen yksityiskohtia – käsialasta ei saa edes selvää

Kun suurin osa amerikkalaisista oli jo nukkumassa, republikaanienemmistöinen senaatti äänesti massiivisten veroleikkauksien puolesta. Äänestystulos 51-49 oli ensimmäinen merkittävä lainsäädännöllinen saavutus republikaaneille ja presidentti Donald Trumpille.

Demokraatit ovat luonnollisesti pettyneitä uudistukseen ja arvioivat monen asiantuntijan kanssa muutoksien hyödyttävän eniten suuryrityksiä ja varakkaita. Erityisen pettymyksen aiheutti kuitenkin republikaanien salainen toimintatapa.

- Tervehdys kaikille! On ilta ja äänestämme veropaketista. Tässä se on! Sain sen 25 minuuttia sitten käteeni, sanoo demokraattisenaattori Jon Tester Twitterissä julkaisemallaan videolla.

Tester pitää kädessään lähes 500-sivuista veroesitystä, johon on tehty viime minuuteilla muutoksia käsin kirjoitettuna. Käsialasta ei saa paikoin selvää.

- Katsokaa tätä, ihmiset! Tässä on lakiesitykseen tehdyt muutokset...pystytkö sinä lukemaan mikä tämä sana on? Tester huutaa videolle.

Myös toinen demokraattisenaattori Bob Menendez julkaisi Twitterissä lakiesityksen sivuja, joissa osa tekstistä on ruksattu kynällä yli.

Republikaanien leikkauksien on arvioitu aiheuttavan Yhdysvaltain valtion budjettiin vuosikymmenen aikana noin tuhannen miljardin alijäämän. Trumpin mukaan veronalennukset ovat joululahja amerikkalaisille. Arvostelijoiden mukaan yritysten suuret veronalennukset ovat enemmänkin lahja kiinteistömoguli Trumpille itselleen kuin suurimmalle osalle tavan kansasta.

- Tämä on Washingtonia pahimmillaan, Tester lisää Twitterissä.

Kirjoittaja on MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja.

5.12.2017 kello 13:15. Jutusta korjattu kirjoitusvirhe USA:n valtionbudjetin alijäämästä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme