Mainos
Mainos

Republikaanit ryöpyttävät Trumpia: Uhka kansalliselle turvallisuudelle

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on kokenut jälleen tukun takaiskuja puolueväen taholta.

Arvovaltainen joukko kansallisen turvallisuuden ja tiedustelun parissa työskenteleviä tai työskennelleitä republikaanivirkailijoita on ilmoittanut, etteivät he aio tukea Trumpia presidentiksi.

50 turvallisuusviranomaista varoittaa yhteislausunnossaan, että Trump olisi kautta historian holtittomin Yhdysvaltain presidentti. Heidän mukaansa Trump vaarantaisi presidenttinä Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden.

Lausunnossa Trumpin sanotaan myös osoittaneen "hälyttävää tietämättömyyttä kansainvälisen politiikan perusfaktoista".

– Hän on joko kykenemätön tai haluton erottamaan totuuden vääristelyistä.

Lausunnon allekirjoittajien virkaura ulottuu presidentti Richard Nixonin kaudesta aina George W. Bushin presidenttiaikoihin. Joukossa on muun muassa keskustiedustelupalvelu CIA:n ex-johtaja Michael Hayden. Osa allekirjoittaneista oli jo aiemmin ilmoittanut, ettei tue republikaaniehdokasta.

Trump itse kävi pikaiseen vastahyökkäykseen turvallisuusasiantuntijoita vastaan. Hän kuvasi heitä epäonnistuneeksi Washingtonin eliitiksi, joka yrittää takertua valtaansa.

Ei ääntä Trumpille

Turvallisuusasiantuntijoiden ryhmä ei sanonut aikovansa äänestää demokraattien ehdokasta Hillary Clintonia, johon he suhtautuivat lausunnossaan myös varauksella. Sen sijaan allekirjoittajat vannoivat, ettei kukaan heistä äänestä Trumpia.

Miljardöörin äänestäjien joukoista irtisanoutui uusimpana myös merkittävä republikaanisenaattori Susan Collins.

– En äänestä Trumpia presidentiksi. Päätös ei ole helppo, sillä olen elinikäni republikaani. Mutta Donald Trump ei edusta historiallisia republikaanien arvoja, Collins kirjoitti Washington Post -lehdessä.

Mainen osavaltiosta tuleva Collins on erityisen pettynyt siihen, miten Trump käy niiden kimppuun, joilla ei ole mahdollisuutta puolustautua tasavertaisesti häntä vastaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme