Mainos
Mainos

Republikaanit vetäytyivät veronkorotusesityksestään

Republikaanit eivät ole saaneet tarpeeksi kannatusta äänestysesitykselleen, jonka tarkoituksena oli loiventaa Yhdysvaltain taloutta vuodenvaihteessa uhkaava niin sanottua talousjyrkännettä. Suunnitelman B:n tarkoituksena oli korottaa yli miljoona dollaria vuodessa ansaitsevien veroja.

Presidentti Barack Obama on ilmoittanut, ettei hän allekirjoittaisi suunnitelmaa laiksi, vaikka kongressi äänestäisi sen puolesta. Demokraatit ovat esittäneet, että verohelpotukset poistettaisiin yli 400000 dollaria ansaitsevilta. Aiemmin puolue vaati korotuksia yli 250000 dollaria ansaitseville.

Talousjyrkänne kuvaa tilannetta 1. tammikuuta, jolloin verohelpotukset umpeutuvat ja samanaikaisesti tulee voimaan menoleikkauksia. Tilanteen on katsottu jäädyttävän Yhdysvaltain rajusti alijäämäistä kansantaloutta entisestään ja johtavan mahdollisesti taantumaan.

Edustajainhuoneen republikaanipuhemies John Boehnerin mukaan vastuu lakipaketista siirtyy senaatille, sillä edustajainhuoneen jäsenet lähtevät joulunviettoon. Demokraateilla on enemmistö senaatissa. Republikaanit eivät haluaisi korottaa veroja ja demokraatit eivät haluaisi leikata liittovaltion tukiohjelmia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme