Mainos
Mainos

Ukrainan tulitauko näyttää pääosin kestävän

Itä-Ukrainan tulitauko on pääpiirteissään pitänyt, mutta on silti edelleen hutera, arvioi Etyjin korkea-arvoinen edustaja.

Sveitsiläisen Thomas Gremingerin mukaan lähipäivät ovat tulitauon kannalta ratkaisevia. Etyjillä on noin 250 tarkkailijaa Ukrainassa.  

Myös uutistoimisto Reuters uutisoi silminnäkijähavaintojen perusteella, että tulitauko näyttää pääosin kestäneen. Sekä Ukrainan armeija että separatistit vakuuttavat noudattavansa sitä tarkoin. Mahdollisista rikkomuksista he syyttävät vastapuolta.  

Ukrainan joukot sanovat joutuneensa yön aikana satunnaisen tulituksen kohteeksi. Reutersin toimittaja kertoo myös kuulleensa varhain aamulla lyhyen sarjan tykistötulitusta Mariupolin satamakaupungin lähistöltä.  

Tulitauon yhteydessä sovittiin myös vankienvaihdosta. Ukrainalaismedian mukaan kapinalliset ovat luovuttaneet 15 sotavankia.  

Separatistit sanovat valmistautuvansa vaihtamaan vankeja Ukrainan joukkojen kanssa ylihuomenna.  

-Alusta alkaen on suunniteltu, että vaihto tapahtuu keskiviikkona, kommentoi separatistien julistaman Donetsin kansantasavallan varapääministeri Andrei Purgin uutistoimisto Interfaxille.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme