Mainos
Mainos

Reuters: Valkoinen talo vakuuttaa presidentin tuntevan Start-sopimuksen

Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer vakuuttaa presidentti Donald Trumpin tietävän, mistä Start-sopimuksessa on kyse. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.  

Reuters kirjoitti torstaina, että Trump joutui keskeyttämään puhelun Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa kysyäkseen avustajiltaan, mikä Start on. Kyseessä on Yhdysvaltojen ja Venäjän välinen sopimus ydinkärkien määrän vähentämisestä.  

Spicerin mukaan presidentti ei kysynyt neuvonantajiltaan, mikä sopimus on kyseessä, vaan hän halusi kuulla näiden näkemyksen johonkin asiaan.  

Washington Postin mukaan Trump kommentoi Start-sopimusta presidentinvaalikampanjansa aikana kaikissa kolmessa vaaliväittelyssä. Hän esitti tuolloin sopimuksesta osin virheellisiä näkemyksiä ja moitti sitä huonoksi.  

Reutersin torstainen juttu puhelusta perustui nimettömiin lähteisiin.

Spicer sanoo presidentin olevan hyvin huolissaan siitä, että tietoja hänen muiden valtionpäämiesten kanssa käymistään puheluista vuotaa jatkuvasti tiedotusvälineille. Hänen mukaansa on suuri ongelma, jollei presidentti voi käydä keskusteluja ilman, että tieto niiden sisällöstä päätyy julkisuuteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme