Mainos
Mainos

Reutersin diplomaattilähteet: YK:n Ukraina-kokousta yritettiin viivyttää

Venäjä on yrittänyt viivyttää YK:n turvallisuusneuvoston Ukrainan tilannetta käsittelevää kokousta, kertoo uutistoimisto Reuters diplomaattilähteisiinsä vedoten.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä kokoontua vielä tänä iltana hätäistuntoon Ukrainan tilanteen takia. Kokousta pyysi Ukrainan uusi hallitus, ja se pidetään suljetuin ovin. 

Venäjä on neuvoston pysyvä jäsen, joka voi veto-oikeudellaan halutessaan kumota turvallisuusneuvoston ehdottamat toimet, mikäli neuvosto sellaisia kokouksensa pohjalta esittäisi. 

Ukrainan virkaatekevä presidentti Oleksander Turtshynov syytti tänään Venäjää aggressiosta. Hän vetosi Venäjän presidentti Vladimir Putiniin, jotta tämä "tekisi lopun provokaatioista". 

Uutistoimisto Reutersin mukaan Turtshynov syyttää Venäjää siitä, että maa valmistelee "samantapaista skenaariota kuin Georgian sodan aikaan". 

Ukrainan presidentin edustaja Krimin alueella on kertonut paikalliselle ATR-televisiokanavalle, että jopa 2000 venäläissotilasta olisi saapunut sotilastukikohtaan Krimiin. 

Ilmapiiri on kiristynyt koko päivän 

Aiemmin tänään Ukraina syytti Venäjää ilmatilansa loukkaamisesta ja totesi Venäjän samalla rikkoneen sopimusta, jonka nojalla Venäjä vuokraa Mustanmeren tukikohtaansa Krimin alueella.  

Ukrainan ulkoministeriö ei ole kertonut ilmatilan loukkauksesta tarkemmin. Ukrainan rajavartioston mukaan yli kymmenen venäläistä armeijan helikopteria olisi lentänyt Venäjän puolelta Ukrainan ilmatilaan Krimin yllä. 

Venäjä on myöntänyt, että se on siirtänyt joukkojaan Krimin alueelle, kirjoittaa Telegraph verkkosivuillaan. Venäjän mukaan se haluaa turvata Krimin tukikohtansa asemaa. Venäjän ulkoministeriön mukaan panssaroituja ajoneuvoja on siirtynyt tukikohdasta Krimin alueelle ja niiden liikkeistä on kerrottu Ukrainan hallinnolle. 

Aiemmin tänään Ukrainan suurin lentoyhtiö ilmoitti peruneensa lennot Krimin niemimaalle. Yhtiön mukaan syynä on se, että alueen ilmatila on suljettu. Päivällä aseistautuneet miehet ottivat valvontaansa Simferopolin ja Sevastopolin lentokentät. Ukrainan sisäministeri ehti heti syyttämään valtauksista Venäjää, joka kuitenkin kiisti osallisuutensa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme