Mainos
Mainos

Ria Novosti: Venäjä kieltää ruuantuonnin USA:sta – "voi osua omaan nilkkaan"

Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitos kieltää kaiken ruuan tuonnin Yhdysvalloista ja hedelmien sekä vihannesten tuonnin EU:sta, kertoo venäläinen uutistoimisto Ria Novosti.

Uutistoimisto ei tuoreeltaan saanut viranomaisilta kommentteja.  

Venäläinen terveysviranomainen kertoi aiemmin, että päätös maataloustuotteiden tuontikielloista ja -rajoituksista tulee olemaan "varsin merkittävä". Terveyslaitoksen edustaja Aleksei Aleksejenko kertoi, että kieltolistalle joutuu ainakin Yhdysvalloista tuotu siipikarja. Hän ei suostunut kertomaan, mitä muita tuotteita listalle joutuu.  

Venäjä määräsi keskiviikkona tuontikieltoja ja -rajoituksia maataloustuotteille sellaisista maista, jotka ovat määränneet Venäjälle talouspakotteita. Joukkoon kuuluvat ainakin Yhdysvallat ja EU-maat. Tarkempia tietoja rajoitusten sisällöstä on odotettavissa torstaina.  

Finanssijätti ING:n Venäjän-pääekonomisti Dmitri Polevoi arvioi, että vastapakotteet saattavat iskeä Venäjän omaan nilkkaan. Hänen mukaansa ruuan hinta Venäjällä kohoaa, millä on suuria vaikutuksia kotitalouksiin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme