Mainos
Mainos

Rice patisti Venäjää hillitsemään Georgian levottomuuksia

Yhdysvaltojen ulkoministeri Condoleezza Rice kehottaa Venäjää toimimaan Georgian levottomuuksien hillitsemiseksi. Ricen mukaan Venäjän tulisi yrittää lieventää Georgian sisäisiä jännitteitä eikä kiristää niitä entisestään.

- Kaikkien osapuolten on lopetettava väkivaltaisuudet, Rice vaati yhteisessä lehdistötilaisuudessa presidentti Mihail Saakashvilin kanssa.

Rice vaatii, että kaikkien osapuolten on lopetettava väkivaltaisuudet ja haettava rauhanomaista ratkaisua kiistoihin. Tilanne Georgian ja siitä eroon pyrkivien Etelä-Ossetian ja Abhasian välillä on kiristynyt viime viikkoina.

Venäjä tukee Etelä-Ossetian ja Abhasian separatistihallintoja.

Georgian länsimielinen hallitus haluaisi liittää maan sotilasliitto Natoon. Kiista Georgian ja separatistihallintojen välillä saattaa hidastaa pääsyä liittoon. Se myös aiheuttaa epävakaisuutta maassa, joka on lännelle tärkeä öljyn ja kaasun tuontireitti.

Rice antoi tukensa Georgian pyrkimykselle päästä Naton jäseneksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme