Mainos
Mainos

Rice tapaa Ukrainan johtoa

Vierailun tarkoituksena on osoittaa tukea Ukrainan poliittisille ja taloudellisille uudistuksille.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice tapaa tänään Ukrainan johtoa Kiovassa.

Kysymyksessä on ensimmäinen korkean tason vierailu sen jälkeen kun presidentti Viktor Jushenko nousi valtaan viime talven oranssissa vallankumouksessa. Rice tapaa Jushenkon lisäksi pääministeri Juri Jetshanurovin. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Ricen vierailun tarkoituksena on osoittaa tukea Ukrainan poliittisille ja taloudellisille uudistuksille.

Eilen Rice tapasi Saksan liittokanslerin Angela Merkelin sekä Romanian johtoa. Romaniassa hän allekirjoitti sopimuksen, jonka mukaan Yhdysvallat perustaa maahan neljä tukikohtaa.

Ukraina liittyi Kaakkois-Euroopan puolustusyhteistyön ryhmään eilen, joka oli koolla Washingtonissa. Ryhmä perustettiin vuonna 1996 Balkanin sotien aikaan. Muut ryhmän jäsenet ovat Albania, Bulgaria, Kroatia, Kreikka, Italia, Makedonia, Romania, Slovenia, Turkki, Bosnia-Hertsegovina, Serbia ja Montenegro, Moldova ja Yhdysvallat.

(STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme