Mainos
Mainos

Rikkaat aikuiset haluavat juoda rintamaitoa - imettäjiä palkattu

Äidinmaidosta on tullut rikkaiden luksustuote Kiinassa.

Rikkaimmat ihmiset ovat alkaneet ostaa kovaan hintaan rintamaitoa imettäjiltä, joita voi palkata kotiapulaisia välittävän yrityksen kautta.

Southern Metropolis Daily -lehti kertoo, että Hongkongin rajalla sijaitsevassa Shenzhenin kaupungissa toimiva yritys on välittänyt imettäjiä vastasyntyneille, sairaille ja aikuisille.

– Aikuiset asiakkaat voivat juoda rintamaidon suoraan rinnasta imemällä tai he voivat juoda sen rintapumpun kautta, jos rinnan imeminen tuntuu epämiellyttävältä, kertoo yrityksen omistaja Lin Jun lehden haastattelussa.

Osassa Kiinaa uskotaan, että rintamaito on hyväksi sairaille sen ravintoarvojen takia. Lisäksi sitä pidetään helposti sulavana ravintona.

Imettäjät ovat saaneet palvelustaan noin 2000 euron kuukausiansion, mikä on nelinkertainen kiinalaisten keskiansioon verrattuna. "Terveet ja hyvännäköiset" ovat voineet laskuttaa tätäkin enemmän, lehti tietää.

Imettäjien käyttö on herättänyt tyrmistystä sosiaalisessa mediassa Kiinassa. Palvelua pidetään epäeettisenä, sen myös katsotaan heikentävän entisestään naisen asemaa. Kiinan mikropalvelu Sina Weibossa on lähetetty 140 000 rintamaitoon liittyvää viestiä.

– Ihmisistä tulee pervoja, kun he rikastuvat. He eivät enää saa jännitystä tavallisista asioista. Tämä on peiteltyä pornografiaa, kirjoitti ricky_gao -nimimerkki.

Yhtiö on asetettu toistaiseksi toimintakieltoon.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme