Mainos
Mainos

Rikkaat saksalaiset haluavat nostaa veroja

Joukko varakkaita saksalaisia vaatii maansa hallitusta kiristämään rikkaiden verotusta, jotta talouskriisin runtelema kansantalous saataisiin tolpilleen.

Internetissä julkaistun vetoomuksen on allekirjoittanut yli 40 saksalaista, jotka vaativat uudelleenvalitulta liittokanslerilta Angela Merkeliltä verojen korotusta. Yksikään vetoomuksen kirjoittajista ei kuitenkaan ole Saksan varakkaimmista perheistä.

Vetoomuksessa esitetään viiden prosentin varallisuusveroa saksalaisille, joiden omaisuus on enemmän kuin 500 000 euroa.

Eräs veronkiristyksiä vaativa, 66-vuotias lääkäri Dieter Helmkuhl sanoo, että varakkaiden saksalaisten tulisi auttaa laman kourissa kärvistelevää maataan.

Hän on laskenut, että jos saksalaiset, joiden omaisuus ylittää puoli miljoonaa euroa maksaisivat viiden prosentin varallisuusveron kahden vuoden ajan, Saksan kassaan kilahtaisi 100 miljardia euroa.

Toinen vetoomukseen osallistunut, 69-vuotias Peter Volmer puolestaan kertoo haluavansa korkeampia veroja, koska hän on perinyt ”paljon rahaa, mitä en itse tarvitse”.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme